A siófoki Petőfi sétány a nap nagy részében a korzózóké lesz (siofok.hu)

Tilos behajtani a siófoki Petőfi sétányra kocsival a nap nagy részében a gyalogosok védelme érdekében a május 15-én lépett életbe a közterületi behajtási rendelet szerint – írja a siofok.hu.


A sétány területére behajtani kizárólag engedély birtokában lehet. A sétányon üzemelő vállalkozások áruszállításának segítése érdekében az önkormányzat két „szabad sávot” is kijelölt, e szerint a sétányra bárki behajthat reggel 6 és 9 óra között, valamint 13 és 16 óra között.

A két idősávon kívüli időszakban kizárólag engedéllyel lehet a sétányon közlekedni, vagy gépjárművel tartózkodni. Mivel a sétányon az „élet” igazából az esti órákban indul, ezért este 8 és reggel 6 óra között senki nem közlekedhet ott gépjárművel.

Ha valaki a behajtási tilalmat megszegi, az szabályszegésnek minősül. A rendőrség, illetve a közterület-felügyelő (Városőrség) mérlegelési lehetőség nélkül helyszíni bírságot szab ki, vagy közigazgatási eljárást kezdeményez a gépjármű vezetőjével, vagy üzembentartójával szemben. A szabályszegés bírság tétele a vonatkozó jogszabályok szerint 30 ezer forint.