A siófoki Galerius fürdő is készül a strandok éjszakájára (siofok.hu)

Éjjel 11-ig történő nyitva tartással és retró-diszkóval készül a siófoki Galerius fürdő a július 29-i strandok éjszakájára. Az évente több mint 163 ezer vendéget fogadó, önkormányzati tulajdonban lévő létesítmény forgalma idén eddig a tavalyi évhez hasonlóan alakult.

“Nyáron rossz időjárás esetén mindig telt ház van, így volt az elmúlt napokban is. Bátran ki lehet jelenteni, hogy az idén tízéves Galerius Élményfürdő és Wellness Központ beváltotta a hozzáfűzött reményeket, jó programlehetőséget nyújt borús és hideg napokon a térség lakossága és turistái számára” – fogalmazott Balogh Renáta, az intézmény igazgatója.

Az egész évben nyitva tartó, 9 medencével rendelkező létesítmény az elmúlt években a szauna-szolgáltatásai erősítésére specializálódott, idén is ezeket bővítve. Mára a fürdő egyik legfőbb vonzerejévé az egyedülálló, komplex szolgáltatást nyújtó szaunavilága vált. A tapasztalatok szerint a show-műsorral fűszerezett szauna-programok forgalma évről évre nő. Az intézmény hétvégenként gyermek-animációval, valamint aquafitnessel, és zumbával teszi vonzóbbá a kínálatát.

Az egyszerre 500 látogató befogadására képes fürdő vendégkörének 20-30 százalékát teszik ki a külföldiek. Nyáron, ha jó az időjárás, az ingyenes balatoni strandokat látogatják inkább a vendégek. Ilyenkor a Galerius óriás-csúszdája, ami a legfőbb csáberő a családok számára, és teltházat hoznak a fürdő svédasztalos, műsoros party-rendezvényei.

“Országos összehasonlításban a siófoki létesítmény továbbra is a jól teljesítő fürdők közé tartozik, hiszen üzemi szinten önfenntartó, vagyis a bevételei fedezik az üzemeltetési költségeit” – mondta az igazgató. Tavaly egy új kültéri koktélterasszal bővült a siófoki fürdő kínálata, a következő fejlesztési terv egy kültéri családi medence megépítéséről szól.

 

A Galerius indult „Az Év Feltörekvő Fürdője 2016” címért. A fürdők három kategóriában versenyeznek egymással azevfurdoje.hu internetes oldalon zajló, augusztus 31-ig tartó szavazáson. A legnagyobb és legismertebb, valamint nagyvárosokban található fürdők “Az Év Fürdője 2016” kategóriában, a regionálisan ismert fürdők “Az Év Feltörekvő Fürdője 2016”, míg a kis településeken található kis fürdők “A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016” kategóriákban indulnak. Mindhárom kategóriában a legtöbb szavazatot szerző fürdő nyer.

termalfurdo_siofok_galerius_1

(fotó: azevfurdoje.hu)

(16:05)