A SEFAG Zrt. lett az év munkáltatója Kaposváron (sefag.hu)

 

A Sefag Zrt-nek ítélte oda az “Év munkáltatója” címet 2020-ban Kaposvár. A rangos elismerést Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere adta át Fehér István vezérigazgatónak- adta hírül a Somogy megyei erdőgazdálkodási cég.

Kaposvár Város által alapított kitűntetés díjazottairól 2015 óta minden évben a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előterjesztése alapján, a Szakszervezeti Szövetség bevonásával, javaslatára születik döntés.

A díjazás célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a kaposvári munkaadókra, akik sokat tesznek a helyi gazdaság fejlődéséért és lehetővé teszik azt, hogy Kaposvár városában egyre többen találjanak biztos állást, jó munkakörülményeket és jövőképet.

A SEFAG Zrt. fél évszázada az ország egyik legjelentősebb gazdálkodója, s így megkerülhetetlen szereplője Kaposvár gazdaságának és részese a kaposvári közösségnek.

Szita Károly köszöntőjében elmondta, hogy a jeles kitűntetést megalapozta, hogy cégünk elsősorban stabil munkáltató, hiszen a cégnél közel 500 munkatárs dolgozik, illetve közvetve több, mint 2000 embernek adunk munkát, s a vírus ellenére is meg tudta őrizni a munkahelyeket. Ezen túlmenően az elmúlt években számos, meghatározó fejlesztést hajtott végre – nem csupán Kaposvár város, de a megye lakossága javára, melyek közül például a Zselici Csillagpark nemzetközi érdeklődésre is számot tart, de említhetőek a parkerdők, túraútvonalak, s még számos lehetőség. Kiemelte még, hogy cégünknek a klímavédelem területén is kiemelkedő tevékenysége, az erdőtelepítések, az erdőgazdálkodás kimagasló megvalósítása keretében.

Fehér István, vezérigazgató elmondta, hogy bár nem könnyű a jelenlegi helyzetünk elsősorban a vírus okán, de ennek ellenére álljuk a sarat, s az idei évben még szerény bérfejlesztésre is sor került, s igyekszünk munkatársainknak valóban stabil hátteret biztosítani munkavégzésükhöz, s mindennapjaikhoz.