A régió legjobb kávémesterét keresik

Ízek, illatok, látvány – kávéshow. Gőzölgő, ébresztő, illatos, zamatos: sok minden eszünkbe juthat a kávéról, de gondolunk-e arra, hogy szép is lehet? Idén is keresik a régió legjobb kávémesterét. Május 11-én a gyenesdiási Darnay Pincében rendezik meg az idei Balatoni Barista Bajnokságot.
Egy jó kávé mellett barátságok szövődnek, szerelmek lobbannak lángra, üzletek köttetnek. Illata ébreszt reggel, felélénkít délben, s elcsábít délután. Gőzölgő, krémes, zamatos és művészi is lehet. Hogy hogyan? Ez is kiderül a harmadszor megrendezésre kerülő Balatoni Barista Bajnokságon 2019. május 11-én a Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben Gyenesdiáson.
A rendezvény a szakmai megmérettetés mellett tanulási lehetőséget jelent, a tökéletesen elkészített és szépen díszített kávék és forró italkülönlegességek pedig a laikus és kávékedvelő közönség számára nem csak látványt, hanem különleges ízélményeket is kínálnak.

Tájékoztatásul az előző bajnokság részletes leírása:

Barista:
Minden résztvevőnek 15 perc áll rendelkezésére, hogy a zsűri részére elkészítsen és felszolgáljon:
– 4 adag espresso kávét
– 4 adag cappuccino-t
– 4 adag saját készítésű kávéitalt
A verseny bírálata a SCAE, WCE szabályzata alapján történik. A versenyzők saját kávékeverékkel is nevezhetnek.

Vasárnap az is kiderül, hogy melyik lesz a nyár legfrissítőbb koktélja. Olyan koktélmesterek indulhatnak a megmérettetésen, akik kreatív elképzeléseik szerint megalkotott, eddig nyomtatásban még meg nem jelent fantázia itallal neveznek a rendezvényre.