A Racing Django nyerte meg az idei Kékszalagot

Petrányi Zoltán kormányzásával a Decision 35-ös katamarán, a Racing Django nyerte meg az idei, 51. Kékszalag Nagydíjat. A második helyre a Kaiser Kristóf vezette MKB Extreme Sailing Team futott be az AC 45-ös katamaránnal, harmadikként pedig a 13-szoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas kormányozta Prevital érkezett célba. 

(Fotó: MVSZ)

A Petrányi Zoltán vezette  Decision 35-ös katamarán és csapata nyerte meg az 51. Kékszalag Nagydíjat. A Racing Django pénteken éjjel fél egy után egy perccel ért célba. Őket követte az MKB Extreme Sailing Team AC 45-ös katamaránja, melyet Kaiser Kristóf kormányzott. Az idén 85 éves Kékszalag verseny harmadik helyezettje a tizenháromszoros Kékszalag győztes Litkey Farkas csapata, a Prevital nevű szintúgy Decision 35-ös katamaránnal.

A negyedik helyre futott be szoros küzdelemmel, Roland Gäbler kormányzásával a New Black Jack, míg az ötödik helyet az egytestű, Király Zsolt kormányozta libera, a Raffica szerezte meg.

A 2019-es Kékszalag valódi kihívást jelent a vitorlázóknak, ugyanis az amúgy is gyenge szeles kezdést, valamint délutánt követően az esti, éjszakai órákban még inkább mérséklődött a szél. A mezőny nagy része minden bizonnyal pénteken napközben, valamint szombaton hajnalban ér célba.

Az idei regattára összesen 561 hajó nevezett. Az 51. Kékszalag Nagydíj csütörtökön 9:00-kor rajtolt el a Balatonfüredről. Limitideje 48 óra, így a versenyzőknek legkésőbb szombaton reggel 9:00-ra el kell érniük a szintúgy a balatonfüredi móló előtt kijelölt célvonalat.