A Miss Balaton döntősei vitték az adományt a siófoki menhelyre

Miss Balaton 12 fős finalista gárdája együttesen látogatott el a Siófoki Állatvédő Alapítvány telephelyére, hogy együtt segítsenek az árva kutyusokon – közölte a Miss Balaton sajtóirodája. 

(Fotó: Miss Balaton)

 

A verseny szervezői idén másfél millió forinttal támogatták a Siófoki Állatvédő Alapítványt, a támogatást a 12 döntős lány és a legutóbbi győztes Balogh Eleni adta át a menhely munkatársainak. A lányok közös fotókat is készítettek az alapítvány négylábú védenceivel.

„Sok szakmai tapasztalatot szerezhetnek a lányok idén nyáron, nagyszerű mentorok segítségével kapnak gyakorlatik képzést, legyen szó a kamera előtti mozgásról vagy éppen a helyes táplálkozásról. Szeretnénk azonban, ha megtapasztalnák azt az örömöt is, amit egy ilyen jellegű megmozdulás adhat. Biztos vagyok benne, hogy többen közülük néhány éven belül a hazai modellszakma elismert tagjai lesznek, szeretnénk, ha az az emberség és jóság, ami még most bennük van, egy életen át velük maradna. Ehhez pedig elengedhetetlenek ezek az értékes élmények is”

– fejtette ki Lipcsei Betta, a Miss Balaton koordinátora.

Balogh Eleni 2019 óta a Miss Balaton regnáló királynője, de most szombaton, három év után tovább kell adni majd a koronát valakinek a 12 lány közül. A menhelyre is boldogan elkísérte őket, párjával néhány éve ők is otthont adtak egy kiskutyának.

A Miss Balaton csapata által felajánlott pénzt a gondozásunkban lévő kutyák állatorvosi költségeire: műtétekre, ivartalanításra, oltásaira és chipezésére szeretnénk költeni. Évente közel 500 kutya kerül be hozzánk és tőlünk gazdához. Ez a támogatás egy havi teljes orvosi számlánkat fedezi, mely hatalmas segítség” 

– mondta el Vörös Zsuzsa, a Siófoki Állatvédő Alapítvány elnök

A Miss Balaton augusztus 13-i, balatonfüredi döntőjánek élő közvetítése 21:30-tól online bárki számára megtekinthető.