A mínuszok sem tartják vissza a balatoni horgászokat (sonline.hu)

Ha horgászatról van szó, sokan a nyáron smaragdzöld színben pompázó Balaton tükrére gondolnak. Holott az igazi pecások a hideg idő beálltával sem állnak le a lógatással. A magyar tenger partján még decemberben is szép számmal láthatunk elszánt horgászokat, akik a repkedő mínuszokra fittyet hányva várják a zsákmányt.

 

A balatonlellei Kurdi Tibor szerint, már a friss levegő miatt megéri kimenni a partra. Elmondása szerint néhány napja a túlparton egy sporttárs hét kilogrammos süllőt akasztott.

Tőle nem messze talált magának helyet Somogyi László, helyi horgász is. – Aki bírja a hideget, annak érdemes kijönni ilyenkor is – osztotta meg véleményét a lellei pecás. – Otthon meg csak üldögél az ember a tévé előtt, itt legalább a szabadban vagyok. Az elmúlt napokban nem nagyon volt kapásom, bezzeg november végén, nem pihentem egy percig sem a bot mellett.

Nem csak szerencse, de türelem kérdése is a téli zsákmány. Ilyenkor állóvízben nagyon nehéz megtalálni a kopoltyúsokat. A horgászok szerint vagy nagyon korán kell kimenni és hajnalban a partról megnézni, hol löttyen a víz. Ha azonban ez nem vezet eredményre, akkor mélyebb és iszaposabb helyet érdemes keresni. Ott ugyanis melegebb van, csak vigyázni kell az etetéssel is, mert a hideg vízben gyorsabban eltelnek a halak.