“A mi geoparkunk” – játékos vetélkedőre várják a diákokat

Kilencedik alkalommal hirdeti meg a Bakony–Balaton UNESCO Geopark „A mi geoparkunk” játékos vetélkedőt. A szervezők célja, hogy a tanulók élményszerűen ismerkedhessenek meg a geopark gazdag földtani és kultúrtörténeti örökségével, élő természeti értékeivel, valamint tudatosuljon bennük a földtani értékek védelmének fontossága.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által alapított és fenntartott Bakony–Balaton UNESCO Geopark felhívásában a pedagógusok és intézményvezetők figyelmébe ajánlja a 13-14 éves korosztály számára tartandó vetélkedőt, melyre iskolánként 2-2 fős csapatok jelentkezését várják a geopark területén található településekről.

A játék célja, hogy a tanulók élményszerűen megismerkedjenek és szorosabb kapcsolatba kerüljenek a geopark páratlanul gazdag földtani és kultúrtörténeti örökségével, élő természeti értékeivel, valamint a fenntarthatóság fontosságával és a környezettudatossággal, tudatosuljon bennük a földtani értékek védelmének fontossága.

A geopark tájékoztatása szerint a vetélkedőben két online feladatsort kitöltése alapján a legjobb tíz csapat egy terepi döntőn vesz részt, melynek helyszíne Zánkán, a Gyógynövény-völgy Látogató-és Oktatóközpontban lesz, várhatóan jövő áprilisban.

A jelentkezési lapot 2018 januárjában teszik majd közzé a geopark weboldalán.