A Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása az olimpiai játékok halasztásáról

A sportolók és sportszakemberek egészségének védelme elsődleges fontosságú, ezért a Magyar Vitorlás Szövetség egyetért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntésével, amelynek értelmében legkésőbb 2021-ig elhalasztják az olimpiai játékokat- áll a Magyar Vitorlás Szövetség hirbalaton.hu-hoz eljuttatott állásfoglalásában. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság röviddel ezelőtt jelentette be hivatalosan, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

Holczhauser András főtitkár kijelentette: nem erre készültünk, de ebben a  rendkívüli helyzetben a NOB és Japán részéről ez a felelős döntés. Az első a sportolók, szakemberek és sportbarátok biztonsága, és a világon végigsöprő járvány miatt láthatóan kétségessé vált a játékok biztonságos megrendezése.

Az olimpiára már kvótát szerző magyar élsportolók (Berecz Zsombor, Érdi Mária, Vadnai Benjámin) és a kvótára még esélyes vitorlázók (Gyapjas-testvérek) felkészülési programját a döntés tükrében újra kell tervezni, amelyet a Magyar Vitorlás Szövetség minden rendelkezésére álló eszközzel támogat majd. A következő napokban felvesszük velük a kapcsolatot és megkezdjük az egyeztetéseket a programok újratervezése kapcsán – fejezte be az MVSZ főtitkára.