A legújabb könyvének is balatoni helyszínt választott Kondor Vilmos (Demokrata)

Kondor Vilmos  Szent Korona-trilógiájában a Balaton-felvidék az egyik fő helyszín, a nemrég megjelent, Örvényben című új regényben is nagy szerepet kap a Balaton környéke.  A Demokratának adott interjújában elmondta: a Balaton-felvidéket személyes okok miatt is hívja kicsit otthonának. 

A Szent Korona sztorija rettentően érdekelt, és minél mélyebbre ástam magam, annál érdekesebb lett. Aztán a kiadómmal beszélgettünk a kortárs krimiről, és elmeséltem, hogy van egy nyomozóm, aki egyszerre piál és zabál gyógyszereket, ráadásul annyira utálja a mobiltelefonokat, hogy állandóan a falhoz vagdalja őket. Innét már nagyjából egyenes út vezetett A bűntől keletre sztorijához és persze magához Ferenczy Tiborhoz, aki aztán az Örvényben főszereplője is lett. Úgy van ez, hogy akarhatok én akármennyire megírni valamit, ha az a történet éppen nem akarja.

– mondta el a Demokratának legújabb könyve kapcsán Kondor Vilmos.

Az Örvényben címet viselő krimiben 1989-ben ahogy az ország támolyog kifelé a szocializmus árnyékából a fényre, úgy halad a fiatal rendőr Ferenczy Tibornak, a legjobb barátjának és élete szerelmének a sorsa is az elkerülhetetlen végzet felé. A múlt azonban nemhiába olyan jó kísértet: addig jár vissza, amíg harminc év múlva fenekestül fel nem forgat mindent. Az egyik legfőbb helyszín helyszín pedig Balatonfüred.

A Balaton-felvidéket személyes okok miatt is szeretem az otthonomnak hívni egy kicsit. Azt pedig nem kell nekem jelezni, hogy máshol is van élet; az olvasóim pontosan tudják, hiszen rengetegen írnak az ország minden tájáról. Sokkal inkább arról van szó, hogy nekem ez Pannónia. A Balaton-felvidék. Az a Pannónia, amit Mészöly Miklós oly gyönyörűen írt meg a Sutting ezredes tündöklésében. És mivel ilyen közel áll hozzám, akartam írni róla. És még fogok is.

-fogalmazott az író.

A teljes interjú itt olvasható.