A legtöbb kárt a Balatonnál okozta a vihar

Folyamatosan érkeznek a jelzések a szélvihar okozta károkról a Somogy megyei tevékenység irányítási központba. Eddig mintegy hetven helyszínre kérték a somogyi tűzoltók segítségét, főként vezetékre és épületekre dőlt fák eltávolításához. A legtöbb kárt a Balatonnál okozta a vihar – a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint.

 

A kora délutáni óráktól kezdve Ádándon, Pusztakovácsiban, Kaposváron, Barcson, Lengyeltótiban és Siófokon is útra dőlt fák eltávolításán dolgoztak a tűzoltók. Ugyanakkor több helyen az áramszolgáltató munkatársaival közösen dolgoznak az egységek a villanyvezetékre dőlt fák, leszakadt faágak eltávolításán.

Siófok Bláthy Ottó utcájának egyik családi házánál a szél felkapta az udvaron álló trambulint, amely leszakította a gázcsonkot. A gázszolgáltató munkatársai már kiszakaszolták az érintett vezetéket, a munkálatok ideje alatt – megközelítőleg három órán át – nem lesz gáz mintegy 150 fogyasztónál. A Batthyány utcában villanyoszlopot is kidöntött a vihar.  A városban több épület tetőszerkezetét is megrongálta az erős szél. Balatonföldváron a vasúti felsővezetékre dőlt fa, eltávolításán a balatonboglári önkormányzati tűzoltók dolgoznak.