A legjobb balatoni kutyabarát helyek (kutyabarat.hu)

Az idén negyedik alkalommal meghirdetett Év Kutyabarát Helye pályázatra a korábbi éveknél több, 124 pályázat érkezett. A 11 kategóriában versengőkre 20 ezer közönségszavazatot adtak le. A szavazatok és a szakmai zsűri döntése alapján is osztottak díjakat. A nyertesek között van egy badacsonyi, egy balatonlellei, egy kéthelyi és egy veszprémi díjazott.

 

A pályázat célja minden évben a felelős kutyatartás népszerűsítése és a kutyabarát szolgáltatások, munkahelyek bemutatása. 2017-ben a már ismert 10 kategórián túl egy új kategória is bekerült a pályázók körébe, az üzletközpontok, plázák csoportja.

„Nagy öröm volt számunkra, hogy egy év alatt másfélszeresére nőtt a pályázók száma. Idén a legerősebb kategória a munkahelyek kategóriája volt, de az éttermeknél is növekedés mutatkozott, az üzletközpontok kategóriáját pedig ezentúl minden évben állandó kategóriaként fogjuk megjeleníteni. Szeretnénk, ha minden év októberében a pályázókkal közösen, együtt népszerűsíthetnénk a kutyabarát filozófiát, a felelős kutyatartást. Ehhez egyre több partner és támogató is csatlakozik, köszönhetően annak is, hogy egyre nagyobb tábora van a hazai kulturált és felelős állattartásnak” – mondta Sziládi-Kovács Tibor, a kutyabarát.hu és az Év Kutyabarát Helye projekt alapítója.

Az Év Kutyabarát Helye pályázat azokat szólítja meg, akik – a kiváló kommunikációs lehetőségeken túl – felismerték a kutyabarátság társadalmi jelentőségét is. A közönség szavazatain túl a díjazottak kiválasztásánál a zsűri döntését nagyban befolyásolta az adott helynek az állatvédelemmel kapcsolatos megnyilvánulásai, társadalmi felelősségvállalása és persze kutyabarát hozzáállása is.

„Állatorvosként és a Bayer Állategészségügy dél-európai vezetőjeként, fontosnak tarom, hogy nem csak a betegségek megelőzésével és kezelésével foglalkozzunk, hanem a felelős állattartást, mint koncepciót ismertessük meg a gazdikkal. Hiszen, nem elegendő az állategészségügyi gondoskodás, hanem biztosítani kell kedvenceink számára olyan lehetőségeket, életteret is, ahol a gazdijukkal közösen, társként élhetik meg a mindennapokat akár otthonukon kívül is. Kiváló kezdeményezésnek tartom a kutyabarát szolgáltatások, az Év Kutyabarát Helye promócióját, amely hozzájárul ennek a célnak a megvalósításához.” – nyilatkozta Dr. Aladics Balázs, a Bayer Állategészségügy dél-európai vezetője, az Év Kutyabarát Helye zsűrijének egyik tagja.

A 11 kategóriában pályázó 124 versengő közül 34 kapott díjat. A nyertesekről itt lehet bővebben olvasni.

 

A balatoni díjazottak:

A Panzió / vendégház kategóriában a legtöbb szavazatot a badacsonyi Bacchus Apartman – Borbarlang Vinotéka kapta.

Vidéki étterem kategóriában a We Love Balaton különdíj: BL YachtClub & Apartments – Balatonlelle

Kutyabarát Balaton különdíj: Kristinus Borbirtok/Gasztroműhely – Kéthely

Cukrászda kategóriában a legtöbb szavazatot a veszprémi Kedvenc Nassolda kapta.