A kórházi dolgozóknak főztek ma halászlét Siófokon a halgazdálkodásban dolgozók (balatonihal.hu)

Karácsony közeledtével száz adag halászlé került ma a Siófoki Kórház dolgozóinak asztalára a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. felajánlásaként. Az ünnepi halételt a társaság dolgozói a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületével közösen készítették Balatonlelle-Irmapusztán termelt pontyból, bajai recept alapján.

 

A karácsony időszakban majd’ minden családban készül halétel. Az egészségügyben dolgozók emberfeletti, megfeszített tempóval dolgoznak hónapok óta azért, hogy a betegek gyógyultan távozzanak az intézményből, idén a karácsonyi készülődés háttérbe szorul legtöbbjük életében.

Társaságunk ezzel a gesztussal is szeretné kifejezni nagyrabecsülésünket az egészségügyi dolgozók irányába, megköszönni áldozatos és példamutató munkájukat – mondta Fodor Ferenc haltermelési igazgató, aki személyesen vitte az elkészített ételt a kórházba és adta át Szabó Zoltán gazdasági igazgatónak.

Ők a győgyításhoz, mi a halakhoz értünk és főzni is szeretünk – írja közösségi oldalán a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. A halászlé készítői nem először fogtak fakanalat a kezükben. A halgazdálkodásban dolgozók esetében majdhogynem elvárás az, hogy el is tudják készíteni a megtermelt halat.  A bajaiak, Horváth Árpád és Ikotity József országszerte számtalan rendezvényen bizonyították már főzőtudományukat, legutóbb szeptemberben, a balatonboglári halászléfőző versenyen végeztek dobogós helyen.