A Készenléti Rendőrség légirendészei “edzettek” a balatoni nyárra

A Készenléti Rendőrség légirendészei vízből történő mentési gyakorlatot hajtottak végre a hétvégén a Balatonnál. A helikopter személyzete égi szemként segíti a vízirendészek munkáját – áll a rendőrségi közleményben.
(Fotó: police.hu)

 

A Készenléti Rendőrség helikopteres egysége is erősíti a közbiztonságot az idei idegenforgalmi szezonban, amelynek fő célja a turisztikai idény rendőri feladatainak légi támogatása, a fürdőzők biztonságának megóvása a Balatonnál.

Feladatuk a nyári szezonban a tó feletti vízirendészeti járőrözés, a parti települések, az autópályák és a fő közlekedési útvonalak közbiztonsági és közlekedési, valamint a kiemelt idegenforgalmi centrumok térségében folytatott polgári célú repülések ellenőrzése. Viharjelzés esetén figyelmeztetik a vízben tartózkodókat, kapcsolatban állnak a vízirendészeti egységekkel, fentről segítve a munkájukat.

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálat és a Bevetést Támogató Osztály munkatársai tegnap a vízből történő kimentést gyakorolták. A mentési képességek fenntartása és fejlesztése érdekében végrehajtott képzés során a bajbajutott személyek függésből történő felvételét, kötélen történő szállítását és lerakását végezték.

A felkészítésnek idén is a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén található Zamárdi városa szolgált helyszínéül, ahol a Készenléti Rendőrség egy MD902 és egy MD500 típusú szolgálati helikopterrel képviseltette magát.

A képzés sikeres végrehajtását a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai két szolgálati kisgéphajóval segítették.

A légi támogatás az előző évek tapasztalatai alapján rendkívül fontos, sok esetben életet ment.

(Fotók: police.hu)