A kazah nagykövet Hévízen

Kazahsztán magyarországi nagykövetét fogadta hétfőn Hévíz polgármestere. A partneri kapcsolatok erősítéséről, az együttműködés lehetséges formáiról tárgyaltak – számol be a találkozóról a hévízi önkormányzat hivatalos oldala.

Nurbakh Rustemov rámutatott: hazája és Magyarország között egyedülálló partneri kapcsolat alakult ki mind gazdasági, mind turisztikai tekintetben, s nagyköveti személyében igyekszik helyi szinteken is tartalommal tölteni meg e kapcsolatokat. Hévízre mindkét területen stratégiai partnerként számít, a várost mint egyedi terméket szeretné megismertetni Kazahsztánnal is.

Papp Gábor polgármester elmondta: a város számára is fontos partner Kazahsztán, az elmúlt esztendőben a Nemzetgazdasági Minisztérium felkérése már részt is vett Hévíz Asztanában, a kazah fővárosban azon az egészségipari kiállításon. Hévíznek volt alkalma bemutatni a települést, a gyógytavat, az itteni egészségügyi és turisztikai kínálatot, így örömmel fogadja a kapcsolatfelvételt és bízik abban, hogy a tárgyalások eredményes együttműködést hozhatnak mindkét félnek.