A katonás fegyelem a balatoni nyári táborban (veol.hu)

Idén is megszervezte vitorlás tematikájú honvédelmi táborát a Magyar Honvédség Balatonakarattyán, a MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központjában- tájékoztatta a veol.hu-t Halgató István zászlós az említett ezred képviseletében. 

– Kitűnő hangulat jellemezte a tábort, ahol a fiatalok megismerkedhettek a vízi sportokkal, így a vitorlázással is. Kiknek és milyen céllal rendezték meg a tábort Balaton­akarattyán?

Honvédelmi nyári táborokat első alkalommal 2016-ban szervezett az MH, azóta évente egységesen, összehangolva és tematikákra bontva, országos szinten szervez táborokat. A közel egy hét alatt a részt vevő gyermekek számos ismeretet szerezhetnek, amelyet később az élet bármely területén hasznosítani tudnak. A honvédelmi táborok fontos részét képezik a honvédelmi nevelést célzó programok. Cél az, hogy lehetőséget adjunk a honvédelem iránt érdeklődő diákoknak a katonaélet, a katonák mindennapjainak megismerésére, illetve felhívjuk a figyelmet a pályaválasztás előtt álló fiataloknak a katonai hivatásra. A szűk egy hét alatt a gyerekek sokszínű programokon nyerhettek betekintést az általuk választott témakörökbe, illetve azon területekbe is, melyekkel olyan képességeket és ismereteket sajátíthattak el, amiket a mindennapi életükben is tudnak hasznosítani. A tábort 14–18 év közötti gyermekeknek szerveztük a vitorlás tematikára építve, hogy a fiatalok e sportággal is jobban megismerkedjenek. Úgy gondolom, a vízi sportok iránt sok fiatal érdeklődik, hiszen remek kikapcsolódást nyújt számukra ez az összetett, kreativitást igénylő sport. A balatonakarattyai honvéd üdülő meghatározó helyszíne a tábornak, mivel rendelkezésre állnak a vitorlás oktatáshoz szükséges feltételek: így a Balaton, a sólyapálya, a megfelelő logisztika, az étkezési és strandolási lehetőség. Sokan jöttek az Alföldről, és volt, aki először látta a Balatont.

A cikk folytatása itt elolvasható.