A hősökre emlékeztek Hévízen (zaol.hu)

A magyar hősök emléknapjához közeledve azokra a katonákra és civilekre emlékeztek a fürdővárosban, akik az életüket áldozták a hazáért.

Kepli József János, Hévíz alpolgármestere az egregyi katonai emlékparkban kijelentette: a magyar történelmet magyar hősök írták, illetve róluk íródott, s emlékezetük „benne van a tananyagban, verseinkben, filmjeinkben, beszélgetéseinkben”. A politikus leszögezte, a háborúkban vagy annak következményeként, a terror idején elesett magyar emberek mind hősök, hiszen az életüket adták azért, amiben hittek – tudósít a zaol.hu.

De honnan ez a bátorság, miből lehet erőt meríteni a sorsfordító pillanatokban? – folytatta a megemlékezés szónoka. Ehhez jellem kell, olyan erő, amely túlmutat az egyéni érdekeken. Isten, haza, család. Ezért érdemes harcolni, küzdeni, ezért érdemes áldozatot vállalni. A hősök is ezt tették, s nekünk emlékezni kell rájuk, úgy, ahogyan a legnagyobb áldozatra is emlékezünk: a legnagyobb hősre, Jézus Krisztusra.
Zárásként a politikus János evangéliumának 15. versét idézte, amely szerint: „Nagyobb szeretete senkinek nincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért.”

Ezt követően az egregyi óvodások tisztelegtek műsorukkal a magyar hősök és áldozatok emléke előtt.  Zárásként a képviselő-testület tagjai megkoszorúzták a hősök emlékművét, az óvodások pedig elhelyezték koszorúikat a katonai emlékparkban álló kopjafákon.