Rendkívüli év volt 2021 a Balaton-régióban – A HírBalaton szilveszteri álhírei

Több okból is rendkívüli évnek bizonyult 2021 a Balaton-régióban. Egyebek közt szállodaépítésről döntöttek haszonállatoknak, konszenzusra jutott a siófoki obszervatórium ügye, újabb fesztivál színesíti a programkínálatot, a világjárvány miatt pedig online rendezik meg az Újévi Csobbanást.

***

Online lesz idén az Újévi Csobbanás

A vírushelyzet miatt a szervezők az idei szigligeti Újévi Csobbanást online rendezik meg. Január 1. napján zoom meeting keretében várják a résztvevőket, akik home office jelleggel a saját kádjukba engedett hideg vízből köszönthetik az Újévet. Melegedő sátorról minden résztvevőnek magának kell gondoskodnia, az orvosi ügyeletet a 104-es hívószám biztosítja.

***

Szálloda haszonállatoknak Füreden

Miután az építési szabályzat megtiltotta bizonyos gazdasági épületek emelését, hotel viszont római kori romokra is épülhet, így helyiek egy csoportja úgy határozott, hogy szállodát emel a jószágoknak Balatonfüreden. Kérdésünkre elmondták, hogy ól inkluzív ellátást biztosítanak haszonállatoknak. A gazdákat klimatizált vágószoba várja, ahol uniós körülmények között dolgozhatják fel kedvenceiket, ha eljön az ideje.

***

Konszenzus a láthatáron a siófoki obszervatórium ügyében

Évek óta húzódó konfliktus végére kerülhet pont a balatoni viharjelzéshez is adatokat biztosító siófoki obszervatórium ügyében. A meteorológusok és az állomás melletti ingatlanberuházók megegyeztek abban, hogy az obszervatórium a továbbiakban a társasházat fogja megfigyelni. A megállapodást követően a meteorológiai állomás szakembereinek egy részét főállású nagymamákra cserélik, akik újonnan közbeszerzett függönyök mögül folytatják majd a munkát.

*** 

Megoldás a balatoni toalett helyzetre

Régi probléma a strand wc-k hiányos használata a Balatonnál. Dr. Piszo Áron illemhelykutató és nemzetközileg elismert vizeletvisszatartó új tanulmányában egy huszárvágással oldaná fel a konfliktust a fizetős illemhelyek, és a spórolni vágyók között. “Véleményem szerint úgy lehetne megfelelő mederbe terelni a folyó ügyeket, és megvédeni a toalett bizniszben érdekelteket, hogy a strandbejáró lépcsőkhöz telepítjük a wc-s néniket, akik már a vízbemenetel előtt elkérik a 200 forintot a strandolóktól”- fogalmazott a tudós.

***

Szigligetet átminősítették

Egy új kormányrendelet értelmében Szigliget, a beruházóknak ellenállni tudó utolsó balatoni település 2022. január 1. napjától skanzenként üzemel. A falumúzeum vezetésével Ördög Nóráékat bízták meg, akik már ki is táblázták, hogy Szigliget az új Szenna. Az átalakítás során egy autentikus másfél kilométeres betonmólóval tervezik régiesebbé tenni a falu partjait, ahol 21. századi retro-yachtok foglalhatják majd el méltó helyüket.

***

Nádirtókat keresnek a hatóságok

Illegális nádirtói állást kínál több érintett hatóság. Változtatások nélkül közöljük a hirdetést:

“Mivel az elmúlt években sajnos sikertelenül léptek fel a hatóságok a nádirtókkal és az illegális stégtelepítőkkel szemben, így nagy szükségünk lenne olyan személyekre akik magukra vállalják a szabálysértéseket statisztikajavítás céljából.

Amit kínálunk:

– fiatalosnak mondott, közepesen dinamikus csapat, nyugtató tempójú ügyintézéssel

– versenyképes fizetés, visszajáró bírságok

– médiaszereplés – igények szerint

Akit keresünk:

– 18-70 év közötti, agilis, szégyenérzet nélküli honpolgár

– büntetett előélet nem elvárás, de nem hátrány”

***

Új fesztivál Aligán furcsa okból

Miután a Club Aliga végleg bezárta kapuit a halandó emberek előtt, Balatonvilágos aligai településrészének lakói és nyaralótulajdonosai úgy határoztak, egy új fesztivál keretein belül próbálnak meg annyit inni, hogy úgy érezzék, a strandon vannak, és ne zavarja őket többé a vízpart hiánya. Az „Aligán a maligán” nevű rendezvény főszervezőjétől annyit tudtunk meg egy sörpad alatt, hogy „sárgul már a kukoricaszár”.

***

Oltásakció vaddisznóknak

Egyre több településre csörtetnek be védettségi igazolvány nélküli vaddisznók a Balaton északi partján. Dr. Müller Anomália vakcinológus és OKJ-s baktérítő elmondta, a hatályos jogszabályok szerint lakott településen belül kizárólag migránsokra lehet lőni éles fegyverrel, az altatólövedékeket pedig már elhasználták a vadásztársaságok korábban, hogy mozgásképtelenné tegyék a politikusok számára a kilőhető vadakat, így bőven rendelkezésre álló szputnyik vakcinákat használnak a garázda vaddisznók ellen. Hozzátette, fontos, ha már együtt kell élni ezekkel az állatokkal, ne jelentsenek közegészségügyi kockázatot.