A hévízieknek is Keszthelyen lesz a központi orvosi ügyelet átmenetileg

Az ügyeletek átalakításra, összevonására vonatkozó miniszteri rendelet alapján a hévíziek számára is Keszthelyen biztosítják a központi orvosi ügyeletet péntektől. Minderre a betegek és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében van szükség, írja a közösségi oldalán a hévízi önkormányzat.

Mindezek alapján 2020. március 27-én 16 órától a hévízi központi orvosi ügyeleti szolgálat a településen határozatlan időre megszűnt.

A betegeket az Alapellátási Intézet Keszthely, Sopron utca 2. szám alatt látják el, elkülönítve az akut légúti panaszokkal rendelkezőket.

Azt kérik mindenkitől, aki érintett, hogy az ügyelet felkeresése előtt a 06 92 321 000 telefonszámon, hogy a tünetek alapján a diszpécserközpont a megfelelő helyre irányítsa a betegeket.

A hévízi háziorvosok, gyermekorvos, fogorvosok és védőnői ellátás a már korábban hozott korlátozó intézkedések mellett vehető igénybe, azaz rendelési időben az ott tartózkodó orvosok telefonos egyeztetést követően hoznak döntést arról, hogy a tünetek alapján milyen ellátásban részesítik a pácienst.

Receptek továbbra is felírathatók telefonon e-recept formájában – írja a Hévíz Város Önkormányzata közösségi oldalán.