A hétvégén Fonyódra ér a “Kapj rá!” kampány (magyarmezogazdasag.hu)

A Balaton partján folytatódik a roadshow, 2018. augusztus 24-25-én a VI. Fonyódi Harcsafesztiválra látogat a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány. A fesztivál közönsége nem csak a híres balatoni halászlé, a petyek készítésébe nyerhet betekintést, de számtalan egyéb halas finomságot is kóstolhat. A „Kapj rá!” faháza többek között füstölt halfalatokkal és halpástétommal várja a látogatókat.

A halételek nagy népszerűségnek örvendenek a Balaton partján, a nyári időszakban óriási sorok kígyóznak a strandokon a halsütödék előtt. A tó környékén számtalan halfélét kóstolhatunk: ponty, keszeg, harcsa és fogas-süllő is szerepel a tóparti éttermek étlapján. A fonyódi Harcsafesztivál évek óta nagy népszerűségnek örvend a térségben, hiszen nem csak halas finomságokat ízlelhetnek az odalátogatók, de szórakoztató programokban sincs hiány.

Ráadásul a híres balatoni halászlé, a petyek is terítékre kerül, amely egy különleges, Balatonra jellemző halétel: a levest pontyból, harcsából és keszegből készítik egy sűrűre főzött lecsós alapon, rövid lével. Gasztronómiai bemutató is színesíti a programot, ahol Bede Róbert mesterszakács és Madarász Ildikó, a Balaton háziasszonya kápráztatja el a közönséget halas fogásokkal – írja a magyarmezogazdasag.hu.

A „Kapj rá!” kampány a fonyódi rendezvényre füstölt halas falatokkal érkezik, de érdekességeket és különleges recepteket is találhatnak az érdeklődők a kóstoltatáson. A gyermekek halakkal kapcsolatos ügyességi feladatokat oldhatnak meg, színezhetnek és társasjátékozhatnak is, aki pedig az ínycsiklandó falatok után a színpad felé veszi az irányt, több sztárfellépővel is találkozhat a kétnapos rendezvényen.

A „Kapj rá!” roadshow további állomásai:

Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, Szeged, 2018. augusztus 31 – szeptember 2.
MA-HAL 44. Országos Halfőző Verseny, Tiszafüred, 2018. szeptember 1.
Vámosszabadi Halfesztivál, Vámosszabadi Horgász tó, 2018. szeptember 22.

A Fonyódi Harcsafesztivál programja itt érhető el.