A helyi közösség központja is lehet a salföldi beruházás (veol.hu)

Meglepődhettek mindazok, akik januárban résztvevői voltak annak a sajtótájékoztatónak, amelyen az építtetők bemutatták a Veszprém–Balaton 2023 – Európa kulturális fővárosa program kiemelkedő regionális infrastrukturális beruházásának helyszínét, és a napokban újra Salföldön jártak.

 

Akkor, a bontási munkálatok kezdetén még sci-finek tűnt, hogy az egykori katolikus iskola helyén október végére felépülhet egy négy épületet magában foglaló komplexum, mostanra ez reálisnak tűnik. A kivitelezők – különösen egy átlagos beruházáshoz képest – félelmetes tempóban dolgoznak: a bontás befejeződött, és kezdetét vette az építés folyamata – írja a veol.hu.

Csúri Ákos, a projektgazda Káli Kövek Közhasznú Alapítvány alapítója elmondta, az Epres Róbert tervei alapján készülő, igencsak impozánsnak ígérkező épületegyüttes kivitelezői tartani fogják a rendkívül szoros határidőt.

Navracsics Tibor kormánybiztos hozzátette, hogy a 451 millió forintos EKF-hozzájárulással épülő programhelyszín és közösségi színtér az egyik legnagyobb infrastrukturális beruházás az EKF keretein belül, Veszprém közigazgatási határain kívül. Reményét fejezte ki, hogy a rendezvény- és alkotóház azonkívül, hogy a 2023 januárjában induló programsorozat egyik helyszíne lesz, a közösség központjaként is szolgálja majd a térség lakóit, akárcsak a hétvégén felavatott kővágóörsi Botond pajta. (erről itt írtunk korábban)