A gyerekek is beleszólhatnak Gyenesdiás fejlesztési irányának alakításába

Játszótereket újulhatnak meg, újak létesülhetnek  Gyenesdiáson a közeljövőben annak a javaslatnak a nyomán, melyet a település Gyermekképviselő-testülete terjesztett elő legutóbbi ülésén. A 10. jubileumi ülésen 20 helyi kisgyermek vett részt és osztotta meg fejlesztési javaslatait- derül ki a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület hirbalaton.hu- hoz eljuttatott közleményéből.

A helyi Turisztikai Egyesület kezdeményezésére a Gyermekképviselet 2013-ban kezdte meg munkáját Gyenesdiáson. Azzal a céllal alakultak, hogy a gyermekek tevékenyen részt vehessenek a település alakításában, és hogy a nagyközség vezetése a legautentikusabb forrásból ismerje meg a gyermekek elképzeléseit – maguktól a gyerekektől. A gyerekbarát település szezonra való felkészülésébe a helyi gyermekeket minden tavasszal bevonják.

A gyermektestület ötlete alapján indult el például helyi szolgáltatók támogatásával a Turisztikai Egyesület koordinálásával a Születésnap Gyenesdiáson gyerekbarát akció, létesült gyerekzuhany a Diási Játékstrandon, született meg Gyenesdiás fagylaltja, és indultak izgalmas Holdfénytúrák is.