A Fricskának a déli part is jól áll (welovebalaton.hu)

A veszprémi Fricska csapata húsvétkor nyitotta meg a balatonföldvári Hotel Anna Villa épületében és a vízpart mellett található, hatalmas kertben a második egységét. A Fricska magával hozta a burgereken, BBQ-n, rántott és grillételeken alapuló kínálatát és a laza, családbarát „étteremlakás”-hangulatot, de közben megőrizte a villa elegáns miliőjét. Kipróbáltuk a Fricska Balatont – írja a welovebalaton.hu.

A Fesztivál tér Balatonföldvár egyik legszebb pontja: előttünk a Balaton hullámzik, mellettünk mindkét irányban a Kvassay sétány platánjai sorakoznak, szemben a Tihanyi-félsziget magaslatai. Mögöttünk a Hotel Anna Villa arisztokratikus épülete, melynek éttermébe nemrég költözött be a veszprémi Fricska új étterme, a Fricska Balaton, és a kert, amit padok, pihenőszékek foglalnak el.

Ebben a kertben korábban a Helka Sörkert működött, de a Helka csapata kapacitáshiány miatt elengedte a helyet, és már az egykori vasútállomás közeli épületében megnyílt sörfőzdére és az alagsori, új főzdekocsmára fókuszálnak.

A szeles idő miatt a belső térben foglalunk helyet, de a hatalmas üvegablakoknak köszönhetően innen is gyönyörködhetünk a festménybe illő látványban. Bent is érdemes körülnézni: a plafonról fehér, gipszből készült halak és hatalmas szőlőfürtökre emlékeztető lámpák lógnak, az egyik falra terített asztalt megjelenítő installáció került (függőlegesen), a tágas tér egy másik részében madárfészkekre és feltört tojásokra emlékeztető dekoráció várja, hogy megfejtsük a jelentését. Megtudjuk, hogy dizájnelemek a négy évszakot – és a négy évszakos nyitvatartást – jelképezik, a halak és a békalencse a nyarat, a tojásból kikelt madarak és a fészkek a tavaszt, a szőlők az őszt, a telet pedig a kandalló, a téli Balatonról készült festmény, valamint a havas hegycsúcsot szimbolizáló lámpák jelenítik meg.

A cikk folytatása itt elolvasható.