A folyamatban lévő beruházások enyhítik a tapolcai hiányosságokat (veol.hu)

Lakások épülnek, szálláshelyek kor­szerűsödnek a városban, továbbá néhány héten belül elkezdődik a gimnázium felújítása.

A városközpontban lévő egykori Bauxit-irodaházban kialakított sportszálló felújításának második üteme már elkezdődött, néhány héten belül a szálló összes szobája megújul a hozzájuk tartozó vizesblokkokkal együtt. A városszéli sportközpont fenntartását segíti a közel 40 fő befogadására alkalmas szálláshely kiadásából befolyó bevétel. Tavaly közel kétezer vendégéjszakát adtak el a szálláson. A bevételhez hozzájárul a nyáron alacsonyabb kihasználtsággal működő közétkeztetőtől megrendelt étkezési bevétel, de a sportolók gyakran a sportcsarnokot is kibérlik, használják a sporttelepet és a strandot is a nyári időszakban.

A tao pályázat ebben a ciklusban több sportos fejlesztést is szolgál. A támogatás, valamint a 30 százalékos önrész összességében közel 500 millió forinttal segítette a város fejlődését. Ebből megújul egyebek mellett a sportpálya. A pályázat hozományát azonban nem csak a sportolók élvezhetik. Ugyanis a Bárdos Lajos Általános Iskola mindhárom tag­intézményében megújultak a tornatermek, ízületkímélő parkettarendszert kaptak, elkészült a festésük, a világítás és a szellőzés korszerűsítése. A Bárdos-tagintézményben még a közeljövő feladata az öl­töző felújítása, a másik két iskolában elkészültek, a gimnáziumban szintén.

A városban meglehetősen kevés eladó lakás van, a kereslet viszont magas. Jelenleg két társasház épül. A Dobó- lakótelepen az egykori varroda mostanra romos épületét hozzák rendbe. A 30 lakásos épületben az önkormányzat résztulajdonos, három lakást kap a vételárért cserébe. Az ingatlanokat szolgálati lakásnak szánják.

A cikk folytatása itt.