A Föld napja: „a régió meghatározó felelős vállalata a BAHART!”

Mit tehet a legnagyobb hajózási társaság a helyi közösségekért, a környezetért és a dolgozóiért? A fenntartható fejlődésért a gazdaság meghatározó szereplői is komoly felelősséggel tartoznak világszerte. A Balatoni Hajózási Zrt. felismerve a téma fontosságát, az európai színvonalú hajó- és kikötőfejlesztései során a megújulás mellett kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelemnek is. A balatoni hajózás 175 éves jubileumát idén ünneplő társaság évek óta következetesen felépített elvek mentén vállal részt a helyi közösségek életében, segíti és támogatja kezdeményezéseiket, és saját akciókat szervez a jótékonykodás-önkéntesség, a prevenció és a fenntarthatóság mentén – áll a társaság közleményében. 

A társaság társadalmi szerepvállalása keretében az irodákban feleslegessé vált, de még használható, jó állapotú bútorokat (íróasztal, kisbútorok) adományoz rászoruló családoknak. Emellett hajózási lehetőséget biztosít a Siófoki Mentőállomás dolgozóinak és családjuknak a pandémiás helyzet lecsengését követően, segítve a feltöltődésüket.

Áprilisban dolgozói kezdeményezésre adománygyűjtő akciót szervez a társaság a Siófoki Állatvédő Alapítvány Állatmenhely részére, akik hiánypótló feladatot látnak el az állatvédelem területén, ehhez a feladathoz járul hozzá a hajózási társaság dolgozóinak adománya.

A BAHART két állat örökbefogadásával támogatja a Veszprémi Állatkertet, hozzájárulva ezzel az állatok gondozásához. A dolgozók szavazatai alapján a vörös pandának és a gyűrűsfarkú makinak egy éven keresztül a hajózási társaság lett az örökbefogadója.

A vállalat április 12-én véradást szervezett dolgozói körében a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben, melyen 25 BAHART dolgozó vett részt, ezzel segítve az egészségügy stabil vérellátását. A BAHART büszkén mondhatja: Véradó barát munkahely!

A BAHART működése és szolgáltatásainak biztosítása során kiemelten kezeli a vonatkozó környezetvédelmi előírásokat és szabványokat, törekszik az elérhető technológiák, alkalmazott anyagok és eszközök terén a fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontok maximális figyelembevételére. Ezt szolgálva idén tavasszal a Rózsa Virág 3SZ (Szemesi-Szemét-Szedés) húsvéti szemétszedő akciójában hivatalos partnerként eszközfelajánlással, 150 önkéntes számára elegendő felszerelést biztosított a déli parti város szeméttől való megtisztításához.

A BAHART a 175 éves jubileumi ünnepségsorozatba is illeszt kapcsolódó eseményt, melynek keretében a helyi közösségek, valamint a dolgozók bevonásával virág- és faültetést szerveznek a kikötők területén az év során.

A hajózási társaság rövid és középtávú koncepciója mentén megvalósuló hajó- és kikötőfejlesztések tervezésénél, kivitelezésénél is kiemelt szempont a környezetvédelem, a hatékony energiagazdálkodás. Ennek szellemében a jövő évre megépülő és üzembe álló új hajók is a legújabb, legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak kell megfeleljenek – zárul a közlemény.