A Festetics-kastélyba is ellátogat a Hanti-Manysi régió delegációja (webradio.hu)

Egészségügyi, oktatási, informatikai és környezetvédelmi témájú együttműködésekre törekszik Zala megyével az oroszországi Hanti-Manysi Autonóm Terület – Jugra kormányzósága, amelynek delegációja kedden érkezett a megyébe. A keszthelyi Festetics-kastélyban és Zalaváron ünnepi programokon is részt vesznek a küldöttek.

Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke a Natalja Komarov kormányzóval közösen tartott zalaegerszegi sajtótájékoztatón elmondta: 2001 óta elsősorban kulturális és régészeti területen valósult meg együttműködés a két terület között. Ezt a most aláírt, két évre szóló cselekvési terv értelmében az egészségügy, az oktatás, a robotika-informatika területére is szeretnék kiterjeszteni. Az oroszországi régió gazdasági szempontból is jelentős kapcsolat, hiszen például az orosz kőolaj- és földgázbányászat csaknem felét adja.

Az autonóm terület legnagyobb városa, Szurgut és a zalai megyeszékhely húszéves testvérvárosi kapcsolatának megerősítéséről szóló oklevelet írt alá Balaicz Zoltán és Vagyim Suvalov polgármester.

A zalai látogatás zárónapján, szerdán a keszthelyi Festetics-kastélyban vesznek részt ünnepi programon, majd a Zalavári Történelmi Emlékparkban, Cirill és Metód szobránál koszorúznak a hanti-manysi régió delegációjának tagjai.

A teljes cikk itt elolvasható.