A fagyos őszi éjszakák után jelentős enyhülés jön (Időkép.hu)

A hétvégén még kitart a télies idő, a jövő héten azonban már akár 13 fok is lehet napközben. A Balaton vize jelenleg 5 °C fok közelében van.

Pénteken kezdetben a középső tájakon elszórtan hószállingózás kialakulhat, majd napközben keleten naposabb, nyugaton felhősebb időre számíthatunk, de számottevő csapadék sehol sem várható. A Dunántúlon többfelé élénk, északnyugaton helyenként erős lehet a délkeleti szél. Hajnalban -4 és -12, délután -2 és +2 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton túlnyomóan felhős lesz az ég, több napsütés keleten ígérkezik, nyugaton helyenként hószállingózás, gyenge havazás is kialakulhat a nap első felében. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban -2 és -12 fok között alakul a hőmérséklet, északon, északkeleten lesz a leghidegebb, nappal -2, +3 fokot mérhetünk.

Vasárnap változóan napos-felhős időre készülhetünk, említésre méltó csapadék nem valószínű. Északnyugaton megélénkül a délkeleti szél. Reggel még hideg lesz, de napközben enyhül az idő, 0 és +7 fok közötti maximumokra van kilátás.

A jövő hét elején tovább enyhül az idő, időnként esőre is számítani kell, de hétfő reggel északon, északkeleten és helyenként az Alföldön ónos eső, fagyott eső is előfordulhat. Hétfőn néhol élénk délies, kedden megerősödő északnyugati szélre készülhetünk. Hétfőn 3-11, kedden 5-13 fokot mérhetünk – írja az Időkép.hu.