A DRV Zrt. felkészült a hőségre

A DRV Zrt. felkészülten várja a nyári időszakban jelentősen megnövekvő vízfogyasztást, valamint az idei évben is párakapuk kihelyezésével igyekszik enyhülést nyújtani a hőségben. A vízközmű-társaság felhívja a figyelmet arra, hogy a nagy melegben nemcsak arra kell odafigyelnünk, hogy elegendő vizet fogyasszunk, de érdemes néhány víztakarékossági praktikát is bevetnünk.

A nyári hőségben ivóvízigényünk a többszörösére nő. A megnövekedett vízigény különösen jellemző a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. működési területén, ahol a nyaralóingatlanok nagy száma miatt a nyári hónapokban sokszorosára nő a vizet fogyasztók száma. Míg a Balaton térségében egy átlagos évközi napon 70 ezer m3/nap a kitermelt és felhasznált víz mennyisége, egy nyári napon ez 90 ezer m3/napra nő, egy tartós hőség idején pedig akár 130 ezer m3/nap is lehet.

A DRV Zrt. felkészült a következő hetekben várható extra igénybevételre, és a társaság munkatársai mindenkit a rendszeres és bőséges csapvízfogyasztásra buzdítanak.

„Testünk megfelelő hidratálására a nyári melegben különösen oda kell figyelnünk, ezért ilyenkor akár napi 3-4 liter víz elfogyasztása is ajánlott, különösen, ha valaki ezeken a napokon sok időt tölt a szabadban. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a veszélyeztetett korosztályba tartozók – vagyis a kisgyermekek és az idősek – elegendő vizet fogyasszanak. A csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik Magyarországon, minősége jó, és fogyasztása nemcsak egészséges, de a lehető leginkább környezettudatos választás, mindemellett jóval gazdaságosabb is az ásványvizekkel és cukros üdítőkkel szemben” – mondta a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtószóvivője, Lakatos Edina.

Hozzátette: az aszályos nyári hónapokban a víztakarékosságra is oda kell figyelnünk. Ha igazán hideg vízre vágyunk, akkor érdemes a csapvizet nem kifolyatni, hanem inkább hűtőszekrényben hűteni. A locsoláshoz használjunk esővizet vagy kútvizet (amennyiben rendelkezünk fúrt magánkúttal), a felfrissülést pedig inkább zuhanyzással, és ne egy teli kád vízzel érjük el.

A víziközmű-társaság az elmúlt évekhez hasonlóan idén is párakapukkal segíti a lehűlést, amelyeket idén Balaton környéki fesztiválokon (Balaton Sound, ZamJam, Strand Fesztivál), a balatonfűzfői fövenystrandnál, valamint siófoki köznevelési intézményekben (pl. Siófoki Napsugár Óvoda Nyolcszínvirág Tagóvodája, Siófoki Beszédes József Általános Iskola), továbbá sportrendezvényeken, közösségi eseményeken helyeztek, illetve helyeznek majd ki. Ezenkívül e rendezvények résztvevőinek felfrissülését igény esetén ingyenesen biztosított tartályos ivóvízzel is segíti a vállalat, ahogyan tette azt pl. a Balatonkörön, a Fuss neki fesztiválon és a Balaton Trophy nemzetközi ifjúsági futballtornán is.