A Diótörés Alapítvány rendezvényt szervez Tabon

A 25 éves Diótörés Alapítvány, amely a 20 éves, országosan működő Diófa Rehabilitációs Otthont is üzemelteti, rendezvényt tart a dél-balatoni Tabon és környékén jún. 10-én, ahol a Diófa Otthon szolgáltatásai működnek. Az esemény aktualitását az is adja, hogy júniusban zárul az „Elsőként lakhatás” program keretében a „Hajléktalanság nem a hajlék hiánya, hanem a hajlék megszerzésének és/vagy megtartási képességének hiánya” című 4 éves uniós projekt.

 

Az esemény szakmai konferenciával és délutáni workshopokkal mutatja be a pályázat eredményeit és magát az alapítványt, intézményein keresztül.

Az előadók egy-egy szeletét mutatják be a hajléktalanság komplex és lehetséges okainak, úgy mint Karácsonyi Magdolna, a Budapest XIII. k. aljegyző: A XIII. kerületi önkormányzat és a civil szervezetek, Topolánszky Ákos, ref. lelkész, drogpolitikus, a MADRISz elnöke: Fejlemények a drogterápiában és drogpolitikában, Dr. Simek Ágnes, c. egyetemi docens, Semmelweis Egyetem, a Magyar Falueü.-i Tud. Társaság elnöke:

Az utcai hajléktalanság fokozott egészségügyi kockázatai, Dr. Gruiz Katalin, a Down Alapítvány elnöke: Inkluzív szolgáltatások a támogatott lakhatás szemszögéből, Vasas Luca, az 1.1.4.  pályázat szakmai vezetője: Elsőként lakhatás projekt tanulságai, Csépányi Gabriella, Csákvári Anett és Egyed Janka, alapítványunk munkatársai: Számadás, a Diótörés Alapítvány 25 éve.

Délután: Col Legno, az Egyetlen hajléktalan c. opera szerzője és a szakemberek beszélgetése intézménylátogatás keretében.