A diákok is hozzájárultak Keszthely közbiztonságához – videó (tvkeszthely.hu)

Sikeres volt a Nyári Bűnmegelőzési Iroda működése. A rendőrség szerint az itt dolgozó 61 középiskolás munkája is hozzájárult ahhoz, hogy kevesebb jogsértés történt Keszthelyen. Ez volt a huszadik év, hogy az önkormányzat finanszírozta a bűnmegelőzési irodát. A rendőrség szakmai vezetésével a Balaton-parton és a turisztikailag frekventált területeken láttak el bűnmegelőzési feladatokat a diákok – írja a tvkeszthely.hu.

Július elejétől kezdve, hét héten keresztül, összesen 61 középiskolás látott el bűnmegelőzési feladatokat Keszthelyen. Az elsődleges cél az volt, hogy erősítsék az itt élők és ide látogatók biztonságérzetét. Megelőző, felvilágosító tanácsokat adtak a járókelőknek, segítettek a talált tárgyakat visszajuttatni a tulajdonosához és kerékpárokat regisztráltak a Bikesafe programban. Heti turnusokban váltották egymást a fiatalok.

„Egy hetet töltöttünk el a bűnmegelőzési irodánál, Bikesafe-eztünk és nagyon sok embernek tudtunk segíteni ezáltal és nagyon sok örömömet leltem benne” – nyilatkozta Nagy-Balázs Alíz.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is csökkent az ismertté váló jogsértések száma Keszthelyen. Ehhez a Nyári Bűnmegelőzési Iroda is hozzájárult – vélekedik Keszthely rendőrkapitánya. Dr. Andor László pozitívan értékeli a diákok tevékenységét:

„Sikerült az idei évben minimálisan csökkenteni a szezonális vagyon elleni bűncselekményeket. Nem volt Keszthely városában vagyon elleni erőszakos bűncselekmény a turisztikai szezonba, úgy mint kifosztás, zsarolás, rablás. Illetve azokat az alkalmi strandi lopásokat is sikerült csökkentenünk, amelyek a korábbi években többes számban fordultak elő itt a régióban. Úgy gondolom, aktívan hozzájárultak ehhez a jó bűnügyi közbiztonsági helyzethez.”

A Keszthelyi Televízió vonatkozó adását itt tekinthetk meg.