A Dél-Balaton legjobb óvodája címet szeretnék elnyerni (sonline.hu)

Háromnapos jubileumi ünnepségsorozatot tartott Balatonföldváron a 60 éves Mesevár Óvoda. Vendégül látták az egykori óvodavezetőket, sőt a ma már szép korú óvodásaikat is. Az intézményvezető elmondta, milyen programmal igyekeznek a legjobb dél-balatoni óvodává vállni.

 

Az ünnepségen részt vett Pálfalvi Milán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának politikai főtanácsadója, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, és Podráczky Judit, a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának dékánja is. Emlékfát is ültettek, a gyermekeknek ügyességi játékokat, szórakoztató programokat szerveztek, az óvodapedagógusokra pedig szakmai előadás várt. Szántód önkormányzata születésnapi ajándékként kisebb összeggel kedveskedett az óvodának.

A Balatonföldvári Mesevár Óvodába 60 kisgyermek jár. F. Széll Tünde óvodavezető elmondta: az óvodások készségeit és képességeit három csoportban fejlesztik, fokozottan ügyelve az érzelmi intelligenciára. Tudatosan állítottak össze vegyes korosztályú csoportokat, mert meggyőződésük, hogy a szociális, illetve az érzelmi képességek kibontakoztatása a heterogén összetételű közösségekben hatékonyabban működik. A kommunikáció, a zenei nevelés, valamint a mozgásfejlesztés kiemelt helyet foglal el nevelési programjukban. A jó adottságok mellett ezzel is igyekeznek a Mesevár Óvodát a déli part legjobb óvodájává tenni.