A csapvíz fogyasztását népszerűsítik a Balaton körül (likebalaton.hu)

23 Balaton-parti kávézó, cukrászda és bár csatlakozott a DRV Zrt. csapvízkampányához. Ezek a helyek emblémázott pohárban ingyenes szolgálnak fel csapvizet a kávék mellé.

A vízközmű szolgáltató vállalat a tavalyi évben is kiemelt témaként kezelte a csapvízfogyasztás népszerűsítését – írja a likebalaton.hu.  A kampánnyal hangsúlyozzák, hogy a csapvíz Magyarországon bárki számára elérhető, a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik, minősége jó, biztonsággal fogyasztható.

A vendéglátóhelyekkel való együttműködés keretében összesen 500 darab „Csak a csapvíz”-logóval ellátott poharat osztottak szét. Ezekben szolgálják fel kísérőként a csapvizet a kávét rendelő vendégeknek, a poharak a fogyasztás ideje alatt ingyenesen újratölthetők, természetesen csapvízzel.

Mára globális problémává nőtt a környezetszennyezés, sőt – a kanadai Victoriai Egyetem munkatársa által vezetett legújabb kutatás szerint – a palackozott vizekben fokozott mennyiségben találhatók az egészségre káros mikroműanyagok is. Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője a likebalaton.hu-nak elmondta: hosszú távú céljuk ezzel a kampánnyal, hogy az előnyeit hangsúlyozva népszerűsítsék a csapvizet, és minél többek figyelmét felhívják a tudatos fogyasztásra és vízhasználatra.