A brit nagykövet körbefutja a Balatont

Monspart Sarolta magyar futólegenda segítségével készül a brit nagykövet az NN Ultrabalaton versenyre.

Iain Lindsay közösségi oldalán közölte, hogy indulni fog az Ultrabalatonon, méghozzá a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet csapatában fut majd. Edzéstervét Monspart Sarolta, tájfutó világbajnok, maratoni futásban világbajnoki ezüstérmes futóklasszis állította össze, és segíti annak megvalósítását is.

A nagykövet célja, hogy adományokat gyűjtsön a hátrányos helyzetű és bántalmazott gyermekek részére, segítve őket, hogy eljuthassanak nyaralni.

Az NN Ultrabalatont, amely Közép-Európa leghosszabb futóversenye, immár a 12. alkalommal rendezik meg. A Balaton kerülő egykörös versenyt május 11-13 között egyéniben, váltóban, futva vagy biciklizve teljesíthetik a versenyzők. A résztvevők száma közel tizenegyezer fő, így bizonyítottan népszerű az esemény, amelyet tovább erősít az a tény, hogy tavaly több száz csapat várakozott, hátha a várólistáról bekerülnek. A 2018-as évtől új nevezési és regisztrációs rendszert vezettek be.

A 221 km-es távot a következő útvonalon teljesítik a versenyzők: Balatonaliga – Balatonfüred – Pécsely – Badacsonyörs – Keszthely – Fonyód – Balatonboglár – Siófok – Balatonaliga.

További részletek: ultrabalaton.hu