A borkultúrával ismerkedtek a jövő szakemberei a Balatoni Múzeumban (zaol.hu)

A szőlészet és borászat múltjával és mai borászatokkal ismerkedtek a Balatoni Múzeum szaktáborában résztvevő Keszthely Város Vendéglátó, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Szakképző Iskolája és Kollégiuma diákjai. Az egy hetes program célja az volt, hogy a jövő vendéglátós szakemberei megismerjék az ágazatot és a helyi borokat.

A pénteken záródó tábor vezetőjétől, Gyanó Szilvia néprajzkutatótól tudta meg a zaol.hu: a diákok a Balatoni Múzeumban megismerkedtek a szőlészet és borászat régi eszközeivel, bepillantást nyertek egy modern kéthelyi pincészet munkájába, meglátogattak dél-balatoni pincesorokat, megnéztek régi, hagyományos módon működő balatonkeresztúri gazdaságot. Voltak a badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben és a Pannon Egyetem Georgikon Kar cserszegtomaji szőlőtelepén is. Itt megtekinthették a szőlőterületet és az alanytelepet, majd a pincét, ahol a nagykorú diákok megízlelhettek egy kis cserszegi fűszerest.