A Balatont is elérte a bagelőrület (welovebalaton.hu)

A 71-es út melletti, kétségtelenül jó adottságokkal rendelkező örvényesi telek már többféle vendéglátóhelynek adott otthont. Itt volt a Másik Bolt balatoni képviselete, majd a Balaton Bár és egy balatoni képzőművészek alkotásait bemutató galéria költözött a helyszínre. Idén májustól egy bageleket és hétvégén brunchot kínáló helyet nyitottak. 

A Random Bagel Bart egy füredi pár, Kárpáti Sára Boglárka és Vajda Milán nyitották meg. Sára Boglárka eddig főleg marketingesként és social media menedzserként tevékenykedett, de diákként sok nyarat töltött már el a vendéglátásban, Milán pedig többek között a balatonfüredi Kedves Cukrászdában dolgozott – írja a welovebalaton.hu.

Tavaly döntötték el, hogy új vállalkozásba kezdenek együtt. Sokat tanakodtak, milyen jellegű gasztrohely hiányzik még a Balatonról. A választás végül a bagelekre esett, mert nem volt kifejezetten erre specializálódott egység a tónál. Az is fontos szempont volt, hogy a bázisuk egyben bringáspihenőként is funkcionáljon, be is szerezték hát a gyorsszervizhez szükséges felszerelést.

Hétféle bagel szerepel most a kínálatban, de semmi nincs kőbe vésve, a felhozatal a vendégek visszajelzései alapján változik. Ami fix, az az ikonikus fogás, a Random bagel, ami pikáns házi krémsajttal, sült paradicsommal, friss salátával és pirított baconnel készül.