A Balatonról is szó volt az Országgyűlésben csütörtökön (mti.hu)

Az önkormányzatokról, a turizmusról, a családpolitikáról, a felsőoktatásról és az egészségügyről volt szó csütörtökön az Országgyűlésben a 2021-es költségvetés általános vitájában. Az általános vitában a Balaton kapcsán is szót kért két képviselő.

A Balatont érintően Fenyvesi Zoltán fideszes képviselő azt mondta, hogy a koronavírus-járvány előtt a turizmus 400 ezer embernek adott munkát és úgy tűnt, az idei a legjobb éve lesz az ágazatnak, de a vírus lenullázta azt. Elmondta, a 2021-es költségvetésben a belföldi turizmus újraindítása a cél. Hozzátette: jövőre az idei 69 milliárdról 90 milliárd forintra nő a turisztikai források összege.
Elmondta azt is, hogy a Balatonnál folytatódnak a strandfelújítási és kerékpárút-fejlesztési programok, megvalósul a BAHART kikötő- és flottafejlesztése, több jut a gasztro- és borászati fejlesztésekre.

Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos képviselő szerint a kormány elveszi a Balatont az emberek elől, néhány családnak játszotta át azt. A kikötőket is át kívánják játszani a kormányhű oligarcháknak – tette hozzá. Kifogásolta, hogy megvonják az üdülőhelyi támogatást, amelyből az önkormányzatok turisztikai beruházásokat végeztek. Elmondta, a Balatoni Szövetség kongatja a vészharangot, meg kellene hallgatni őket. Ismertette az általa benyújtott módosító indítványokat, például azt, amely forrást juttatna a siófoki elkerülő útnak – tájékoztatott az MTI.