A Balatonon már a húsvétra készülnek (veol.hu)

A Fehér Házban is alkalmazott mintára hozták létre azt a turisztikai programot, amelyet a budapesti Mikulásgyárban próbáltak ki idén először – írja a veol.hu.

Az új városi kincskeresős játék annak a húsvéti felfedezőprogramnak az előjátékának tekinthető, amelyet 2024-ben szerveznek meg. A Nagy Húsvéti Kincsvadászat elnevezésű akció a fővárosban és a Balaton partján zajlik majd. Az akcióban szeretnének együttműködni a Balatoni Turizmus Szövetséggel, a BalatonBike365 csapatával, valamint több budapesti fürdővel és múzeummal is – mondta Éskovács Péter, az akció egyik szervezője.

Mindezekhez hozzátette: a budapesti Mikulásgyár utolsó napjára időzítették azt a turisztikai programot, amelyben a jótékonysági akciónak helyet adó IX. kerület nevezetességeit fedezhették fel a családok. A környéken játékokat, fürdőbelépőket, illetve cirkuszjegyeket rejtettek el, amelyeket azok a családok kereshettek meg, akik eljöttek a jótékonysági esemény helyszínére. A kampány érdekessége, hogy ugyanezt a kincsvadászatot megszervezik a téli Balaton körül is.

Az akcióval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az iskolai téli szünet idején is érdemes a gyerekekkel egy-egy napra a Balatonra jönni. Mint azt a szervezők elmondták: Alsóörsön, Siófokon, Balatonkenesén és Balatonlellén rejtik majd el azokat a QR-kódokat, amelyeket beolvasva értékes nyeremények helyét  kutathatják fel a családok. A kincskeresős játékban azokat is meg szeretnék mozgatni, akik a Balatonon laknak, de eddig nem volt miért Budapestre utazniuk. Ők játékokat és olyan fürdőbelépőket kereshetnek a kincsvadászaton, amelyek segítségével ingyen juthatnak be több fővárosi fürdőbe. Emellett a Római Strandon januárban is nyitva tartó Lumina Christmas Parkba is eljuthatnak Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatán elinduló családok – nyilatkozta Éskovács Péter, az akció egyik szervezője.

Mint mondta: a  turisztikai reklámok mindig csak arról szólnak, hogy mindenkinek érdemes  a Balatonra utaznia, de arról csak ritkán olvashatunk a hírekben,  hogy a Balaton körül található 41 település lakóinak is érdemes kampányokat készíteni, amelyben a régió távolabb eső részeinek feltérképezésére, de akár egy budapesti kirándulásra is fel lehet hívni a figyelmet. Ezt a kettős célt szolgálja a balatoni mesehős, Füred Kapitány  karácsonyi kincsvadászatának ötlete, amelyet több játékgyártó és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) is támogat.

Mint megtudtuk, 2024 tavaszán is hasonló, nagyszabású húsvéti kincsvadászatot terveznek a szervezők. Az együttműködő partnereket már keresik,  szeretnék elérni, hogy az akció legalább olyan nagyszabású legyen, mint a washingtoni tojáskeresés a Fehér Ház parkjában. Mint ismert: 1878 óta minden év húsvéthétfőjén több ezer szerencsés szülő, gyermek gyűlik össze a Fehér Ház gyepén, hogy mesét hallgasson, játsszon, tojást gurítson. Szeretnék, ha hasonló élményben lenne részük azoknak a magyar családoknak is, akik 2024 húsvéti időszakában ellátogatnak a Balatonra – mondták a szervezők.