A Balatonnál is megjelent a koronavírus (sonline.hu)

Pozitív lett a koronavírus tesztje egy állampolgárnak Balatonlellén – ezt Kenéz István, Balatonlelle polgármestere írta ki az önkormányzat hivatalos weboldalára pénteken.
Sonline.hu úgy tudja, a polgármester nyílt levelében említett fertőzött az elmúlt napokban érkezett haza családjával Ausztriából. Azonnal, a hatósági előírásoknak megfelelően önkéntes házi karanténba vonultak mindannyian. Saját úton, önköltségesen mindegyik családtagon elvégezték a koronavírus tesztet. Ennek eredménye lett egyikőjüknél pozitív.

Az újság információik szerint az elvégzett teszt nem akkreditált, így a beteg nem számít hivatalosan koronavírusos fertőzöttnek, ugyanakkor az egész család továbbra is önkéntes karanténban maradt a nyaralóban. A hivatalos laboreredményre még várni kell a lellei eset kapcsán.

A cikk megjelenése után telefonon érdeklődött a lap munkatársa Kenéz Istvánnál, Balatonlelle polgármesterénél, aki elmondta, a koronavírusos betegről a tájékoztatást péntek délben kapta az ÁNTSZ-től. Úgy tudja, egy budapesti lakóhelyű családról van szó, akik a napokban költöztek le egy balatonlellei apartmanházba.

A polgármester kiemelte: nagy óvatosságra, és fegyelemre van szükség, hogy a vírus ne terjedjen jobban. Ehhez, és települése biztonságához úgy járulhat mindenki hozzá, ha a bejelentett lakóhelyén vészeli át ezt az időszakot.

További részletek itt.