A Balatonnál is kedvezményes programokat kínál a Barlangok hónapja (welovebalaton.hu)

Márciusban felszín alatti túrákra csábítanak a hazai nemzeti parkok. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is számos programmal készül, a sétálós, családbarát programoktól a geotúrákon át csúszós-mászós, extrém kalandokig számos földalatti élményre benevezhetünk kedvezményesen. 

Különleges programokkal és kedvezményes belépőkkel vár a Barlangoljunk! programsorozat keretében Magyarország 5 „barlangos” nemzeti parkja márciusban. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is számos programmal készül, túrák keretében vagy önálló programként hétköznapokon is lehetőséget biztosítanak a barlangok világának bemutatására, a sétálós, családbarát programoktól a csúszós-mászós, extrém kalandokig – írja a welovebalaton.hu.

A Lóczy-barlangot például a Koloska-völgyet és a Jókai kilátót is érintő geotúra keretében fedezhetitek fel a hónap során több alkalommal, a legkisebb barlangászokat pedig csoportos foglalkozásokkal és barlangi sétával várják.

Vezetett túra keretében ismerhetitek meg március 4-én a Cuha-szurdok kevésbé ismert barlangjait – a Kőpince, a Remete- és a Zsivány-barlangot. Ezt a kirándulást gyakorlott természetjáróknak ajánlják.

A szentgáli Tűzköves-hegy barlangjához és bányaudvaraihoz is szervez kirándulást március 11-én a nemzeti park, és egy 13 km hosszú szurdokjárásra is benevezhettek: az Ördögárok-túra (március 15.) a Csesznek közelében található kanyonszerű árkokon vezet végig, csúcspontja pedig a Sürü-hegyi Ördög-likba való bebújás lesz.

Kedvezményes árú alaptúrával  – 2 órás, 400 méter hosszú, gyerekek számára is teljesíthető túrával  – vár a balatoneredicsi Csodabogyós-barlang március 25-én, ahol sisakban, overállban, néha kúszva-mászva kapunk betekintést a barlangászok hétköznapjaiba.

Ugyanezen a napon, a fenyőfői barlangi túrán pedig a család minden tagja kipróbálhatja, milyen a Hódos-éri-barlang ementáli sajtra emlékeztető járataiban zseblámpával bújócskázni.