A Balatonnál is alapelvárás nyaralás közben is a jó minőségű internet (turizmusonline.hu)

Egyre több magyar tartja nélkülözhetetlennek a megfelelő minőségű internetkapcsolatot a nyaralás alatt a Szallas.hu és a Telekom júliusi közös felmérésének adatai szerint. 

A „Fontos nekem a jó internetelérés egy szálláshelyen” állítással a közel 1000 válaszadó öthatoda (87%) egyetértett – ez jelentős növekedés a tavalyi kutatás idején mért 77%-hoz képest – írja a turizmusonline.hu.

Az érintettek döntő többsége a legmagasabb – egy 6 fokozatú skálán a 6-os – szintű egyetértést jelezte. Közel ugyanilyen arányban, a válaszadók 84%-a azonosult azzal az állítással, hogy „A jó minőségű internet mára olyan alapszolgáltatás kell, hogy legyen egy szálláshelyen, mint a kényelmes ágy vagy a tiszta fürdőszoba”.

A mostani felmérésben résztvevők 70%-a számára a nyaraláson ugyanolyan fontos a jó internet, mint a hétköznapokban, minden második pedig amellé az állítás mellé is felsorakozott, hogy „Nem megyek olyan szálláshelyre, ahol nincs elég jó net például egy YouTube-videó végignézéséhez”. Összehasonlításképpen: 2020-ban csak a megkérdezettek 38%-a nyilatkozott úgy, hogy szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs jó net.

A Szallas.hu-val közösen készült felmérés a szállásbérlés és a netigény összefüggéseire is rámutatott. Azok körében, akik a portálon keresztül foglalnak szállást, a hotel a legnépszerűbb szállástípus (29%-kal); amit az apartman (27%), a vendégház (16%) és a panzió követ.

Közel a felük két főre foglal, és a relatív többségük két napra keres szállást. Jellemzően azok keresnek rá a szállások jellemzői között a wifire is, akik az apartmanokat részesítik előnyben (több, mint egyharmaduk döntött így), amit a hotel, majd a vendégház követ.

Ebben a körben kiegyensúlyozottabb a két- illetve többnapos szállást keresők, valamint a kettő, illetve a több főre foglalók aránya, és hasonló a helyzet azoknál is, akik kifejezetten a „gigaerős internet” kifejezésekre kerestek rá. Az adatok azt mutatják, hogy azok számára még fontosabb a jó internet, akik az átlagosnál több személyre, illetve hosszabb időre foglalnak szobát.