A Balatonnál a járvány alatt is romantikázhatunk (likebalaton.hu)

Az alábbi helyek télen is romantikus élményt nyújthatnak a Balaton északi partján – a likebalaton.hu szerint.

Fotó: Pesthy Márton/ Veszprém Megyei Napló


Tihany – Gödrösi strand
A tihanyi partszakaszt nem csak nyáron érdemes felkeresi: a Gödrösi strand és környéke télen is rejt csodákat. A partmentén hosszan sétálva csodálhatjuk az északi-part szépségét, közben megpihenhetünk és ha bírjuk a hideget piknikezhetünk a kihelyezett padokon. Ideális választás azoknak, akik szeretnék a nyüzsgést elkerülni.

Balatonfüred – Tagore sétány
Történelmi korok szerelmesei számára nem fog csalódást okozni Balatonfüred. A sétányon és a közelben lévő utcákat járva szinte kézzel foghatóvá válik a reformkor. Ide érdemes felvenni egy

Szentbékkálla – Kőtenger
Akik a természetet részesítik előnyben, igazán jól fogják magukat érezni a kőtengernél. A térség a Káli-medence legértékesebb és egyben legérdekesebb geológiai kincse. Bátrabbak az ingó kövön is megmutathatják párjuknak a bátorságukat. Kapjunk fel egy kényelmes bakancsot és járjuk be a tájat!

Csobánc
A Csobánc ugyan kisebb, mint a két másik tanúhegy, de csupasz lapos teteje lévén körbe nyílik a kilátás északra a Sümegi vártól déli irányban a Balatonig. Persze nem csak a panorámáért érdemes megmászni a hegyet, a csúcsra vezető út során egymást segítve szebbnél-szebb helyeket láthatunk.

Veszprémi vár
A romantika kedvelőinek ki sem kell tenniük a lábukat a megyeszékhelyről. Az Óváros-térről felsétálva a barokk paloták övezte úton, szépen lassan igazi hercegnőknek és hercegeknek érezhetitek magatokat. Közben megállattok egy percre, hogy egy hatalmas mézeskalács szívvel fogózkodjatok! Az utatok végén csodás panoráma tárul elétek: a Viadukt, a Benedek-hely és a Völgy hármasa akár egy romantikus leánykérésre is ideális hátteret adhat.

A cikk folytatása – fotókkal – itt található.