A balatoni vízirendőrök a Velencei-tavon is remekeltek

XV. alkalommal rendezték meg az Országos Vízirendészeti Rendőrjárőr Versenyt, amelynek során mind elméleti, mind gyakorlati tudásukról számot adhattak az ország vízirendőrei.

A Velencei-tavon 15 csapat versenyzői mérkőztek meg egymással, akiknek a szakmai tesztek kitöltése mellett számos gyakorlati feladatot is végre kellett hajtaniuk. A kenu – és szolgálati kisgéphajó csapatversenyen felül vízből mentési, valamint újraélesztési feladatokat is végezniük kellett a versenyzőknek.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Gárdonyi Rendőrkapitányság által szervezett eseményen a somogyi vízirendőrök kiváló eredményekkel tértek haza. 1. számú csapatukkal I. helyezést értek el a vízirendészeti csapatversenyen, maguk mögé utasítva a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság két csapatát, akik viszont az elméleti versenyt és a kenu csapatversenyt is megnyerték.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságának 2. számú csapata a szolgálati kisgéphajó csapatversenyen szintén a dobogó legfelső fokára állhatott.

A megyei csapatverseny legjobbjai Békés megye vízirendőrei lettek, utánuk Győr-Moson- Sopron következett, a harmadik helyet pedig Fejér megye csapata foglalta el.

(16:35)