A balatoni rosszidő sztárjai, a régi társasok (toretro.blog.hu)

A klubhelyiségek állócsillagai voltak a Gazdálkodj okosan!, a Police 07 vagy a Védd meg a tábort!, de az autóskártya akkor is mindent vitt.

A régi balatoni nyarak sem mindig kényeztettek ragyogó napsütéssel, és mivel az időjárásra még az akkori vezetésnek sem volt komoly befolyása, így strandolás helyett előtérbe kerültek a szabadtéri vagy a közös helyiségben űzhető játékok.

Ha hűvösre fordult az idő, akkor felkaptuk a melegítőnket (nem jogging, nem szabadidő ruha, hanem szigorúan melegítő, esetleg mackó) és megrohamoztuk a lengőtekét. Ennél a játéknál az akasztófára emlékeztető állványra spárgával felkötözött golyóval kellett feldönteni a fából faragott bábukat és közben megpróbálni elkerülni az ütés okozta sérüléseket (Most azonnal tegye fel a kezét, aki egyszer sem verte térden vagy homlokon magát vele!).

Szintén alternatívát nyújtott rossz idő esetére a műanyag karikadobáló, ahol két piros talpat kellett kereszt alakban összeállítani és szemkápráztatóan sárga tüskéket beleilleszteni. Ezek után már lehetett is célba dobni a színes karikákat és rikoltozni, ha valamelyik a tüskén kötött ki. Ennél a játéknál (fiúk részére) az alternatív felhasználási lehetőség a harci játék volt. Ilyenkor a két fél talpból harci íj, a tüskékből kard, a karikákból pajzs lett, és már lehetett is gyepálni egymást.

A teljes cikk itt olvasható.