A balatoni busztragédia áldozataira emlékeztek (tvkeszthely.hu)

„Az élet bármikor elszállhat, erre emlékeztet az emlékmű”. Így fogalmazott Soltész Miklós államtitkár szerda délelőtt a Balatonkeresztúr és Balatonszentgyörgy közötti körforgalomnál álló emlékműnél. A 2002-ben történt lengyel zarándokokat szállító busztragédiára sokan a mai napig fájó szívvel gondolnak vissza. A megemlékezésen közös imával emlékeztek meg az elhunytakról.

 

18 évvel ezelőtt ebben a körforgalomban borult fel egy Medjugorjéba tartó lengyel zarándokokat szállító autóbusz. A tragikus szerencsétlenségben 20-an vesztették életüket, 31-en pedig megsérültek. Az elhunytaknak állítanak emléket a kisharangok, valamint a tavaly felállított Medjugorjei Szűz Mária szobor is.

A 2002-es esemény megemlékezésén Soltész Miklós államtitkár elmondta, a lengyel-magyar barátság évszázadokra vezethető vissza. Mint fogalmazott, mindenkinek feladata, hogy egyrészt megőrizzék az áldozatok emlékét, támogassák a hozzátartozókat és köszönetet mondjanak azoknak, akik jelen voltak az eseményen és segítettek.

A Keszthelyi TV híradása itt található.