A balatoni borok és az ízletes füstölt falatok megtöltötték a Kishegyet (sonline.hu)

Mindenki megtalálhatta a számítását a BÖFF fesztiválon, hiszen házi kolbászt és tepertőt is magukhoz vehettek a nehezebb falatok kedvelői, aki azonban halat fogyasztott volna az is többféle fogás közül választhatott – írja a sonline.hu.

A speciális étlapra füstös falatok kerültek fel, így cheddar sajtos grillkolbász, szarvasburger és szmókerben sült steak is a kínálatban szerepelt. – A helyszínen faszénen sütjük a húst a cheese steak szendvicshez, ami rib eyeból van, amelyet egy baguettebe rakom bele salátával. Desszertnek pedig aranygaluskát hoztam borsodóval, amelyet a Bujdosó Pincészet borából készítettem és a klasszikus dödöllét kínáljuk, mondta Németh Tamás, a balatonboglári Fuely by Full Gas séfje. Hamarosan kezdődik a szezon, ezért úgy gondoltuk, hogy mindenképpen jövünk. Én úgy vagyok ezzel, hogy aki nincs itt, az kimarad egy nagyon jó rendezvényből, aminek leginkább marketing értéke van, mert megkóstolják az ételeket és aztán jönnek hozzánk, tette hozzá Németh Tamás.

Készültünk a szokásos kínálatunkkal, többféle csendes bort és pezsgőt is hoztun, de gondoltunk a gyerekekre is, így egy hőkezelt szőlőmustot és gyerekpezsgőt is hoztunk a legkisebb vendégeinknek. – mondta Füredi-Hujber Katalin, borász. Szerinte a pezsgő csúszott a legjobban a füstölt falatokhoz. A balatonlellei Kishegyen tartott gasztronómiai rendezvények által igazi összefogás alakult ki a borászatok és az éttermek között.

– Ez az első olyan rendezvény a környéken, ahol olyan nagy volt az érdeklődés, hogy egy merészet húzva előzetes kuponvásárláshoz kötöttük a belépést. Mi magunk is meglepődve tapasztaltuk, hogy közel ötszáz elővételes jegyet adtunk el, s az ország minden pontjáról jelezték részvételi szándékukat vendégek Egertől egészen Mosonmagyaróvárig, mondta Tóth Balázs a rendezvény fő szervezője.

– Ma futóverseny is volt Balatonlellén, úgyhogy ma igazi világváros vagyunk, alig lehet mozdulni a városban. Ezt nagyon jó látni március elején, én azt látom, hogy havi egy nagy rendezvényt már elbír a déli part is és Lelle is. Úgyhogy ez a terv a következő téli szezonra is, mondta Tóth Balázs.