A balatonfüredi megállópont balatoni kuriózum lesz (veol.hu)

Az MVSZ 2018. április 6-i közgyűlése arról határozott, hogy a 140 férőhelyes kikötő megépítésének kivitelezői közbeszerzési eljárásai megkezdődhetnek.

Böröcz Istvánnal, a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatójával beszélgetett a veol.hu arról, hogy áll a Megállópont projektfejlesztése, és mik a pontos terveik a területen.

A Balatonfüredi Kemping egyik végében egy apartmanház van jelenleg. A másik végében lesz egy 50-60 szobás szálloda, valamint a Magyar Vitorlás Szövetség Vitorlás Akadémiájának kezelésében egy klubház, illetve egy 145 férőhelyes kikötő. Ez egy mindenki számára fontos beruházás, fontos a vitorlázásnak, Balatonfürednek, a kempingnek, és fontos minden vitorlás klubnak. Ugyanis azon kívül, hogy itt bizonyos mennyiségű hajót stabilan lehet tárolni, ez egy rendezvényhelyszín is lesz. Itt lehet majd tartani vitorlásversenyeket, evezősversenyeket, hiszen a Kajak-kenu Szövetség a másik konzorcium partner.

A projektcégben tulajdonosok az MVSZ nonprofit kft.-je mellett a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Balatonfüred város önkormányzata is. Balatonfüred a 200 millió forint önrész mellett a tulajdonában levő kemping területén 1,2 hektár területet bocsát a projektcég rendelkezésére, a két szövetség pedig a GINOP 7.1.2-15 prioritású pályázatból 1,54 milliárd forinttal száll be a fejlesztésbe.

A további részletek és a témához kapcsolódó videó itt érhető el.