A Balaton vízszintje 87 centiméter, a víz 10 fokos, szép őszi idő várható

2021 októberének utolsó szombatján tipikus szép őszi idő ígérkezik a Balaton-régióban: lesz köd, pára, kis szél, majd napsütés. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 12-13, keleten 15-16 fok körül alakul, ami késő estére 6 fokra hűl le. A Balaton vízállása már egy hete tartja magát 87 centiméteren (ami egy centiméterrel több, mint a korábbi héten) – a siófoki vízmérce szerint. A Sión vízeresztés régóta nincs. A Balaton vize Siófoknál 10 fokos. 

A met.hu mai előrejelzése szerint az üdülőrégióban a gyenge-mérsékelt (5-20 km/h), keleties szél délelőtt a középső medencében helyenként kissé megélénkülhet (~25 km/h).

A déli óráktól a Balatonnál a déliesre forduló szél élénkülhet meg (25-30 km/h, partközelben helyenként 35 km/h). A Balaton keleti részén egy-egy 35 km/h feletti széllökés sem zárható ki. A délután második felében a Balatonnál ritkulnak, estére várhatóan megszűnnek az élénk széllökések.

A köd vagy az alacsony szintű rétegfelhőzet a Balaton nyugati részén délelőtt lassan oszlik fel. Délutánra itt is javulnak majd a látási viszonyok.

A napsütést azonban eleinte még helyenként alacsony szintű rétegfelhőzet akadályozhatja. A térség keleti felében is párásság, reggel foltokban köd megjelenhet, napközben azonban többórás napsütés és száraz idő ígérkezik.