A Balaton vízállása 96 centiméter, a víz 25 fokos

Az elmúlt hetekben 8 centiméternyit csökkent a Balaton átlagos vízállása a vizugy.hu adatai alapján, amely a szombat hajnali mérések szerint 96 centiméter (a siófoki vízmércéhez viszonyítva, ami nem átlagmélységet jelent). A tó vizének hőmérséklete Siófoknál – a reggeli mérések szerint – 25 Celsius fokos, pár fokot csökkent a péntek este megérkezett hidegfront hatására, de így is melegnek számít. Ma délelőtt lassan mérséklődnek a viharos széllökések, napos, meleg idő várható.

 

A met.hu tájékoztatása szerint a Balatonnál szombaton az élénk-erős (25-50 km/h) alappal fújó északnyugati szelet reggel még gyakran erős (40-55 km/h), többször viharos (60-80 km/h) széllökések kísérik. A Balaton nyugati részén akár egy-egy 80-90 km/h-s széllökés is előfordulhat.
Napközben a szél lassan mérséklődik: délelőtt megszűnnek a viharos széllökések, a délutáni óráktól várhatóan már csak élénk lesz a légmozgás (25-35 km/h).
Kevés lesz a felhő, száraz, napos idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a térség nyugati felében 27, 28, keleti felében 29, 30 fok körül alakul. Késő estére 24 fok köré hűl le a levegő.