A Balaton mellett is dolgozhatnak a digitális nomádok (noizz.hu)

Budapesten szinte minden sarkon belefuthatunk egy közösségi irodába, ám Balatonon ez eddig hiánycikknek számított. Két fiatal viszont meglátta a lehetőséget Balatonfüred történelmi városrészének egyik helyiségében, és inspiráló közösségi térré, irodává és dizájn bolttá alakították az éveken át üresen álló üzletet.

„Az általunk ismert közösségi irodák jellemzően hatalmas alapterületűek, így könnyű több funkciót biztosítani bennük, a közösségi terektől a kávézón át egészen a tárgyalókig vagy konferencia termekig. Nekünk viszont 42 négyzetméterünk volt megvalósítani és összesűríteni mindazt, amit egy jó közösségi irodáról gondolunk” – mondta el Gyene Dániel, a hely egyik alapítója.

A feladat nem volt egyszerű, hiszen a digitális nomádok – a népes közösség, akiknek csak egy kényelmes székre, stabil internetkapcsolatra és számítógépre van szükségük, hogy dolgozzanak, és a KSH adatai alapján már közel félmillióan vannak itthon – igényei egyre szerteágazóbbak.

Már rég nem elég egy asztal, néhány szék vagy egy puritán tárgyaló. Kell az inspiráló miliő, az összetartó közösség, a változatos programok és az extra szolgáltatások. A füredi Nomádban egyszerre 10-12 fő tud kényelmesen dolgozni, négyen akár egy privát tárgyaló részen is összeülhetnek, ötletelhetnek, prezentálhatnak – írja a noizz.hu.

 

A teljes itt olvasható.