A Balaton közepén még az eső sem állíthat meg egy pikniket (welovebalaton.hu)

A tavaly ősszel indult gasztro piknik sorozat ezzel a májusi rendezvénnyel véget ért, a nyári hónapokra szünetel, folytatás csak ősszel várható. A Balatoni Kör tagjai nyárra új kiadvánnyal készültek, a szezonban pedig bemutatkozhat új hajójuk, Luszi.

Kompon láttunk már nagyszínpados koncertet és filmforgatást is, de olyat még nem, hogy balatoni éttermek és pincészetek települjenek ki ételekkel és borokkal. A Balatoni Kör májusi rendezvényén most ez is megtörtént, nemcsak az egyre tavaszodó időjárás ünneplése miatt, hanem azért is, mert szerették volna bemutatni, mivel készülnek az egyre közeledő nyárra.

Nyolc étterem érkezett ételekkel: a fövenyesi Kalóz elhozta Főlevesét, amely a vietnámi pho és a magyar húsleves között van félúton, de a Neked Főztem hátszínéért és a BL Yachtclub harcsapaprikásáért is megérte sorban állni – számol be az eseményről a welovebalaton.hu.

A FrissTerasz hamburgerrel érkezett, a füredi Aura Hotel franciás rakott krumplival tálalt Ráczpontyot hozott a komp fedélzetére, míg a Hotel Bonvino zsenge borsóval és fürj tojással tálalta marhasültjét. A felhozatal alapján már mindenki nagyon felkészült a nyári szezon kezdetére.

A kompon az időjárás is szinte tökéletes arcát mutatta mindehhez, a rendezvényt csak 15-20 percre szakította meg egy rövid tavaszi zápor, de az eső inkább összehozta a közönséget, semmint megijesztette, a zápor elvonulása után pedig minden ment tovább a maga útján.

A kóstoláson túl a Balatoni Kör bemutatta idei nyárra érvényes Kóstold körbe-kiadványát, amelyben a Balatoni Kör 46 tagját vonultatják fel térképpel és rövid magyarázószövegekkel. A kiadványt elsősorban a tagok vendéglátóhelyein érdemes keresni, de a Balatoni Kör rendezvényein is hozzájuthatunk.

A kiadvány mellett bemutatták a Balatoni Kör hajóját, Luszit is, amelyet a Balaton első egész éves hajójárataként emlegetnek. Ugyanúgy, ahogy a Balatoni Kör vendéglátóhelyei, a hajó is a négy évszakos Balatont szeretné behozni a köztudatba. Tóth Balázs, a Balatoni kör alelnöke elárulta nekünk, hogy a We Love Balatonnak is része van a hajó érkezésében, ugyanis a téli útikönyvünkben készült interjúban mondta azt, hogy egy egész éves hajójárat tenne jót a régiónak. A kiadványunk megjelenését követően, az interjú hatására jelentkezett nála a hajó tulajdonosa, és felajánlotta a Balatoni Körnek.

A Gasztro Piknik-sorozat ezzel egyelőre a végéhez ért, folytatás csak ősszel következik, hiszen a balatoni vendéglátósok már érezhetően a nyári szezonra készülnek. Ezt a beszélgetésekből is éreztük, mert a legtöbb szó az idei kilátásokról és az újonnan újonnan nyíló helyekről esett, amelyekről hamarosan a welovebalaton.hu is beszámol.